Tvätt av äkta mattor PDF Skriv ut

Matt-tvätten´s kärnverksamhet är tvätt av äkta mattor.

Vi har mer än 50 års erfarenhet inom tvätt av äkta mattor.


Kom ihåg: Äkta mattor bör tvättas.

 

I vår mattvätt tas flera saker om hand:


Vi tvättar mattorna i stora specialtillverkade tvättkar. Tvättning är, om den utförs på rätt sätt, det bästa för ullen i
mattan och ger samtidigt det bästa resultatet när smuts och fläckar ska avlägsnas.


Vi tvättar mattorna med en särskild fettvål som innehåller lanolin, så att ullen inte avfettas, utan bevararsin glans, slitstyrka och smutsavvisande förmåga.En sak som är viktig i anslutning till tvätt av en matta är att mattan, innan den tvättas, piskas ordentligt så att all sand, damm och lösa partiklar frigörs från mattan. Om sanden inte avlägsnas från mattans botten, sliter den på mattan nerifrån.

 

Sand kan inte tvättas bort från en matta. När mattan är våt är knutarna i botten av mattan spända och håller därför kvar sanden och mattan blir till följd av detta inte helt ren.

 

vasktaepper2

 

En viktig sak är att tvätta rent en matta utan att skada den, en annan sak är att avlägsna fläckar och skador som inte går att ta bort, förutom genom en ordentlig tvätt. Vi har naturligtvis stora möjligheter att behandla och avlägsna fläckar.


Oftast kommer en matta in för tvätt först när man har spillt på den, trots att den har varit smutsig länge. Det är dock inte så lätt att avlägsna alla typer av fläckar. De svåraste typerna av fläckar är urin, uppkastningar och kaffe.


Om det finns missfärgningar på en matta, efter exempelvis en vattenskada, kan detta ofta avlägsnas helt. Vi har under många år utvecklat tekniker för avlägsnande av missfärgningar och vi besitter stora kunskaper inom detta område.


vasktaepper4

Torkningen av mattan efter tvätten sker vid en temperatur på över 55 C. Detta säkerställer att dammkvalster och eventuella malar inte överlever i mattan.

 

Senast uppdaterad 2012-11-07 13:57
 
 
Räkna ut priset på tvätt av din matta
centimeter
centimeter
Ta reda på när våra bilar är i ditt område